2021-06-15 07:48:47• hírek • MTI

A legutóbbi két világbajnok csap össze Münchenben

Edzésben a franciák fotó: www.fff.fr
Edzésben a franciák fotó: www.fff.fr

A világbajnok franciák azonnal komoly rangadóval kezdik meg szereplésüket a labdarúgó Európa-bajnokságon, kedden 21 órától a németek vendégei lesznek Münchenben, a magyar érdekeltségű csoportban.

A két gárda ellentétes előjelekkel várja az összecsapást. Amíg a franciák öt éve döntőt vívtak a hazai rendezésű kontinenstornán, majd 2018-ban csúcsra értek az oroszországi vb-n, addig a németek "leszálló ágban" vannak tekintve, hogy három éve már a csoportkörben búcsúztak a vb-n, ráadásul idén márciusban a vb-selejtezők rajtján sem nyújtottak jó teljesítményt, sőt, egyik találkozójukon sokkoló vereséget szenvedtek Észak-Macedóniától.
    

Talán éppen ez a kudarc vezetett ahhoz, hogy a 2014-ben vb-aranyérmes csapatból két veteránt, Thomas Müllert és Mats Hummelst is visszahívta a keretbe a mostani Eb után távozó Joachim Löw szövetségi kapitány, akit majd Hansi Flick vált a kispadon.

 


    
A szakértők a francia csapatot tartják a torna legnagyobb favoritjának, aminek elsődleges oka a csatártriója: Kylian Mbappe, Antoine Griezmann és Karim Benzema. Ugyanakkor a németek támadója, Timo Werner kiemelte, az, hogy a rivális az elmúlt időszakban remek eredményeket ért el, korántsem csak a támadóknak köszönhető.
    
"Franciaország nem lehetett volna világbajnok, ha nincsenek nagyszerű középpályásai, védői. N'Golo Kanté vagy Benjamin Pavard egészen kiemelkedő az egy az egy elleni párharcokban, ennek is köszönhető, hogy ők a torna esélyesei" - mondta a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes játékos, aki a francia csatártrió mindhárom tagját világklasszisnak nevezte.


    
A hét mérkőzés óta veretlen franciáknál nincsenek kérdőjelek, jószerivel minden poszton kiemelkedő labdarúgók állnak Didier Deschamps szövetségi kapitány rendelkezésére. Az is mellettük szól, hogy a 2014-es vb negyeddöntőjében elszenvedett 1-0-s vereségük óta lejátszott öt egymás elleni találkozón nem kaptak ki a németektől, ebből háromszor le is győzték a nagy riválist.
    
A két csapat Münchenben 14 ezer néző előtt csap össze egymással. A találkozó játékvezetője a spanyol Carlos del Cerro Grande lesz.

Franciaország - Németország 22.00
A várható kezdőcsapatok:
Franciaország: 
Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernández - Kanté, Pogba, Rabiot, Griezmann - Benzema, Mbappé
Németország: Neuer - Ginter, Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens - Havertz, Müller, Gnabry

fotó: www.dfb.de

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: